41041
Book
In basket
Oddajemy do rąk Czytelniczek popularny poradnik, w którym zostały zebrane przepisy na potrawy proste, zdrowe, nie sprawiające kłopotu w przyrządzaniu, zwłaszcza gdy ma się „pod ręką" podstawowe produkty, a więc jajka, mleko, ser i warzywa prosto z ogródka lub z działki. Potrzebę upowszechnienia prostych potraw mogących wzbogacić i urozmaicić codzienne posiłki dyktują nie tylko warunki ekonomiczne, a więc potrzeba oszczędzania, ale również zdrowie domowników. Warto wiedzieć, że potrawy najprostsze, tzw. ludowe, należały niegdyś do najzdrowszych. Trzeba żałować, że w pogoni za „miejską" modą zostały one z kuchni wiejskiej wyeliminowane. Przywrócenie rangi tym potrawom, jak również zwrócenie uwagi na wypracowane obecnie przez żywieniowców nowe przepisy kulinarne, jest celem tej broszurki. Ma ona przede wszystkim pomóc modym gospodyniom w ich starcie (również kulinarnym) na swoim własnym gospodarstwie. Gospodyniom doświadczonym może natomiast zwrócić uwagę na ogromne możliwości urozmaicenia codziennych posiłków, przy naprawdę niewielkim nakładzie czasu i pracy. Dawno zostało dowiedzione, że prawidłowe odżywianie jest warunkiem zdrowia: regeneruje organizm, zapobiega groźnym chorobom, pomaga w prawidłowym wzroście młodego pokolenia. Racjonalne żywienie ma wpływ nie tylko na rozwój i zdrowie ciała, ale przyczynia się także do kształtowania odporności psychicznej, silnej woli, pogody ducha, spokoju, odwagi - a więc cech związanych z systemem nerwowym.
Availability:
Kamionka Wlk.- Wypożyczalnia
All copies are currently unavailable
Filia Mystków - Wypożyczalnia
All copies are currently unavailable
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again