41041
Książka
W koszyku
Oddajemy do rąk Czytelniczek popularny poradnik, w którym zostały zebrane przepisy na potrawy proste, zdrowe, nie sprawiające kłopotu w przyrządzaniu, zwłaszcza gdy ma się „pod ręką" podstawowe produkty, a więc jajka, mleko, ser i warzywa prosto z ogródka lub z działki. Potrzebę upowszechnienia prostych potraw mogących wzbogacić i urozmaicić codzienne posiłki dyktują nie tylko warunki ekonomiczne, a więc potrzeba oszczędzania, ale również zdrowie domowników. Warto wiedzieć, że potrawy najprostsze, tzw. ludowe, należały niegdyś do najzdrowszych. Trzeba żałować, że w pogoni za „miejską" modą zostały one z kuchni wiejskiej wyeliminowane. Przywrócenie rangi tym potrawom, jak również zwrócenie uwagi na wypracowane obecnie przez żywieniowców nowe przepisy kulinarne, jest celem tej broszurki. Ma ona przede wszystkim pomóc modym gospodyniom w ich starcie (również kulinarnym) na swoim własnym gospodarstwie. Gospodyniom doświadczonym może natomiast zwrócić uwagę na ogromne możliwości urozmaicenia codziennych posiłków, przy naprawdę niewielkim nakładzie czasu i pracy. Dawno zostało dowiedzione, że prawidłowe odżywianie jest warunkiem zdrowia: regeneruje organizm, zapobiega groźnym chorobom, pomaga w prawidłowym wzroście młodego pokolenia. Racjonalne żywienie ma wpływ nie tylko na rozwój i zdrowie ciała, ale przyczynia się także do kształtowania odporności psychicznej, silnej woli, pogody ducha, spokoju, odwagi - a więc cech związanych z systemem nerwowym.
Status dostępności:
Kamionka Wlk.- Wypożyczalnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Filia Mystków - Wypożyczalnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej